پایان نامه ارشد ارتباط بین بهبود در نوع اظهارنظر حسابرس و گزارش زودتر سود سهام شرکت ‏ها در بورس اوراق بهادار

عنوان کامل پایان نامه :

 رابطه بین بهبود در نوع اظهارنظر حسابرس و زمان بندی افشای اطلاعات شرکت ها در بورس اوراق بهادار تهران

قسمتی از متن پایان نامه :

5-1  مقدمه

این فصل به خلاصه تحقیق، نتیجه گیری و ارائه پیشنهادها اختصاص دارد. در ابتدا، خلاصه ای از تحقیق بیان می شود. سپس نتایج آزمون فرضیه ها، تحلیل های آماری و در پایان پیشنهادات و محدودیت های تحقیق ارائه می شود.

 5-2  نتایج آزمون فرضیه ها

برای تحقیق حاضر، دو فرضیه طراحی شده است که برای آزمون هر فرضیه به تجزیه و تحلیل همبستگی و رگرسیون، مدل ها برازش شده و فرضیه های تحقیق مورد آزمون قرار گرفت و نتایج حاصل از آزمون فرضیات تحقیق به صورت زیر است:

  • فرضیه اول

بهبود در نوع اظهارنظر حسابرس، موجب گزارش زودتر سود سهام (عایدات) شرکت‏ها می شود.

 نتایج حاصل از آزمون این فرضیه بیانگر این است که با توجه به نتایج مدلهای اول، دوم و سوم و عدم تحقق روابط پیش بینی شده و معنی­دار نبودن ضرائب، فرضیه اول تحقیق تایید نمی­شود. این بدان معناست که رابطه معناداری میان بهبود در نوع اظهارنظر حسابرس و زمانبندی افشای اطلاعات در شرکت ها وجود ندارد، لذا در این مورد فرضیه تحقیق تایید نشد. نتایج این تحقیق با تحقیق دولت آبادی و جدیری نقاش کار (1392) همسو بوده که به بررسی تاثیر نوع اظهارنظر حسابرسی بر حجم معاملات سهام پرداختند و به این نتیجه رسیدند که بازار سهام اگرچه ممکن است در کل میان اظهارنظر حسابرسی تمایز قائل شود، لکن این تمایز تا حدی نیست که باعث تغییر در حجم معاملات سهام گردد اما نتایج این تحقیق با نتایج تحقیقات انام شده بوسیله کولیان و همکاران (2012)، چمبرز و پنمان (1984)، جیولی و پالمون (1982)، کراس و چرودر (1984)، وایترد (1980)؛ الیوت (1982) و سلطانی(2002) همسو     می باشد.

  • فرضیه دوم

بهبود بیشتر در نوع اظهارنظر حسابرس، موجب گزارش زودتر سود سهام شرکت‏ها می شود.

 نتایج حاصل از آزمون این فرضیه بیانگر این است که با توجه به نتایج رگرسیون مدل چهارم، تنها ضرایب متغیرهای عایدات غیر منتظره و تغییر حسابرس معنی­دار است و همچنین رابطه اشاره شده در فصل سوم نیز برقرار نمی باشد پس بنابراین میزان بهبود در نوع اظهارنظر حسابرس نیز با زمانبندی افشای اطلاعات شرکت ها رابطه معنی داری ندارد و فرضیه دوم نیز تایید نمی شود. نتایج حاصل از تحقیق با تحقیق دولت آبادی و جدیری نقاش کار (1392) همسو بوده که به بررسی تاثیر نوع اظهارنظر حسابرسی بر حجم معاملات سهام پرداختند و به این نتیجه رسیدند که بازار سهام اگرچه ممکن است در کل میان اظهارنظر حسابرسی تمایز قائل شود، لکن این تمایز تا حدی نیست که باعث تغییر در حجم معاملات سهام گردد اما در مقابل کولینان و همکاران (2012) به این نتیجه رسیدند     شرکت هایی که در اظهارنظر حسابرسی خود نسبت به سال پایه بهبودی را تجربه می کنند در مقایسه با سایر شرکت ها، گزارشهای مالی خود را زودتر افشا می کنند و این اثرات بستگی به میزان تغییر و بهبود ایجاد شده در اظهارنظر حسابرسی آنها دارد.

سوالات یا اهداف پایان نامه :

 1-1 پرسشهای اصلی و فرعی تحقیق

دراین پژوهش، به دنبال پاسخ به این سوال هستیم که آیا مسیر ومیزان تغییراظهارنظر حسابرسی نسبت به سال قبل، می‏تواند بر به موقع‏بودن افشای اطلاعات درآمدهای شرکت تاثیر بگذارد؟ در این مورد، در این تحقیق به سه روش به این موضوع پرداخته می شود اولا ماهیت تعدیل اظهارنظر حسابرسی بررسی     می شود و با در نظر گرفتن اینکه، آیا انواع مختلف گزارش ها ممکن است روی به موقع بودن افشای اطلاعات درآمدهای شرکت اثر بگذارد؟ ثانیا به جای اینکه تنها ماهیت این گزارش را در سال جاری بررسی شود تغییر در اظهارنظر حسابرسی را آزمایش می شود. همین رابطه میان اظهارنظر حسابرسی و  به موقع بودن درآمدها در این جامعه مورد بررسی قرار می گیرد که در برگیرنده تعدادی از تغییرات منظم می باشد (Haw et al. 2003).

برای دیدن جزئیات بیشتر ، خرید و دانلود آنی فایل متن کامل با فرمت ورد می توانید به لینک زیر مراجعه نمایید:

پایان نامه - تز - رشته حسابداری

لینک متن کامل پایان نامه رشته حسابداری با عنوان : رابطه بین بهبود در نوع اظهارنظر حسابرس و زمان بندی افشای اطلاعات شرکت ها در بورس اوراق بهادار تهران با فرمت ورد

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.