
1-9 روشها و ابزار تجزیه و تحلیل دادهها: 16
2-6-4 ریشه¬های ایدئولوژیک و دینی. 36
تاریخچه شکل گیری گروه داعش.. 43
3-4 جغرافیای حضور داعش در سال 2014 : 52
3-5 واکنش سران کشورها به داعش: 52
3-6 واکنش نظام بین الملل به جایگاه داعش: 53
3-7 کشورهای عرب منطقه خلیج فارس و داعش: 55
سیر تکوین داعش در عراق از ابتدا تا کنون. 67
4-3 زمینه ها و علل تهاجم داعش به عراق: 71
4-4 علل تصرف زودهنگام شهرهای بزرگ عراق: 73
4-5 مواضع دولت،گروه ها و شخصیت های کشور عراق: 75
4-6 مواضع دولت¬ها و شخصیت¬های خارجی: 76
4-7 نقش عربستان سعودی در بحران عراق: 81
4-8 پشت پرده فعالیت های داعش: 82
4-9 نقش دراویش نقشبندی و فرمانده بعثی در اشغال موصل: 83
4-10 جذب نیرو گروه تروریستی داعش از شبکه های اجتماعی: 85
4-17 حمله به داعش در خاک عراق. 90
گروه داعش موسوم به(دولت اسلامی شام و عراق)، در حال حاضر فعال¬ترین و تندروترین گروه تکفیری فعال در مناطق سوریه و عراق به¬شمار می¬رود. این سازمان تروریستی با ترکیبی از نیروهای سلفی، وهابی و بعثی از حمایت آشکار و پنهان برخی از کشورها برخوردار است. گروه تکفیری داعش، ابتدا با شعار حمایت از حقوق مردم اهل سنت سوریه، با دولت این کشور وارد جنگ شد اما به دلایل شکست¬های پیاپی از ارتش سوریه، از دست دادن شهرها و نقاط استراتژیک تحت تصرف و نتایج انتخابات¬های مردمی در کشورهای عراق، افغانستان با پشتیبانی اطلاعاتی و تسلیحاتی برخی از کشورها، تهاجم گسترده¬ای را علیه کشور عراق آغاز و برخی از شهرها و مناطق مهم این کشور را تصرف کرد.
دولت خلافت اسلامی که پیش از این به نام دولت اسلامی در عراق وشام شناخته میشد همچنان به صورت اختصاری به عنوان (داعش) نامیده می شود. داعش یک گروه مسلح سلفی ـ جهادی تکفیری است که هدف اصلی خود را بازگرداندن خلافت اسلامی در کشورهای اسلامی اعلام کرده است. بر این اساس هدف این پژوهش بررسی زمینه های شکل گیری این گروه تروریستی بین سالهای 2010 تا 2014 می باشد.
گسترش عملیات های جنایتکارانه ی گروه تروریستی «داعش» در کشور عراق و تصرف دو شهر مهم آن، «موصل» و «تکریت» در 10 ژوئن 2014 به بحرانی بزرگ در عراق و نیز در سطح منطقه مبدّل شده است. این گروه پس از تصرف دو شهر مهم عراق، استانهای صلاح الدین، الانبار، دیالی و بخش های دیگری از مناطق غرب، شمال غربی و مرکز عراق را به اشغال خود درآوردند. گروه داعش با اعلام دولت اسلامی با مرکزیت موصل، درصدد گسترش آن در پهنه تاریخی خلافت عباسی است. قدرت یابی داعش در عراق در حالی که این گروه نتوانست دایره ی نفوذش را در سوریه گسترش دهد نیازمند بررسی و شناخت بیش تری است. شناخت ماهیت و سرشت این گروه ها و نحوه ی قدرت گرفت نشان که مؤثر بر تداوم حضورشان در عراق است از مواردی است که در این نوشتار به آن می پردازیم.
گروه داعش از بی رحم ترین تروریست های حاضر در سوریه و عراق تشکیل شده اند. فیلم ها و تصاویر منتشر شده از جنایت های این گروه تروریستی موجب شد که حامیان آن ها مدعی شوند که از این گروه حمایت نمی کنند. در این خصوص ایمن الظواهری مرد شماره دو القاعده، خیلی پیش تر یعنی در سال 2005 در نامه ای به زرقاوی استراتژی و تاکتیک های او را با این استدلال زیر سوال برد که اعمال خشونت در مقابل غیرنظامیان شیعی، نهادهای مذهبی و کشتار مردم می تواند حمایت مردم عراق از القاعده و به صورت وسیع تر از «مقاومت سنی» را تضعیف کند.
گستردگی کمک های مالی، تسلیحاتی و پشتیبانی که با آغاز جنگ در سوریه برای نیروهای معارض فراهم شده است منازعات را میان گروه های مسلح برای کسب سلطه و افزایش سهم از حمایت ها تشدید نموده است. با وجود اعلام برائت حامیان گروه های مسلح از داعش، کمک ها و منابع حمایتی همچنان به دست آن ها می رسد. این کمک ها در قالب حمایت های مالی، تسلیحاتی، لجستیکی، اطلاعاتی، آموزشی و غیره از سوی کشورهایی مانند عربستان، قطر، ترکیه و رژیم صهیونیستی به همراه چند کشور غربی، همچون آمریکا و فرانسه تأمین می شود. پس از حوادث سوریه و الانبار، داعش از توان مالی بالایی برخوردار شده است، که محورهای این قدرت مالی را چاههای نفتی شرق سوریه، صدقات، اعانات کشورهای حوزه خلیج فارس و اروپا تشکیل می دهند.