مطالعه رابطه بین نحوه مدیریت صندوق های سرمایه گذاری مشترک و عملکرد آنها
3-3. جمعآوری، سازماندهی و توصیف داده ها
به منظور برآورد رابطهی بین نحوه مدیریت و عملکرد صندوقهای سرمایه گذاری از دادههای ماهانه صندوقهای سرمایهگذاری مشترک بورس اوراق بهادار ایران از ابتدای سال 1390 تا پایان سال 1392 استفاده میگردد. صندوقها شامل 20 صندوق سرمایهگذاری مشترک میباشند که مورد پژوهش قرار گرفتهاند.
اطلاعات و دادههای مورد نیاز به منظور آزمون فرضیهها به شرح زیر استخراج گردید. اطلاعات مربوط به بازدههای ماهانه، اندازه صندوق، ارزش دفتری و ارزش بازار، از سایت صندوقهای سرمایهگذاری مربوطه استخراج گردید. اطلاعات مورد نیاز بازده بازار از سازمان بورس اوراق بهادار استخراج شد. سایر اطلاعات و دادههای مورد نیاز از سایت بانک مرکزی ایران استخراج شد. به منظور آزمون فرضیهها از نرم افزار EXCEL و نرمافزار اقتصادسنجی6 Eview استفاده شده است.
صندوقهای سرمایهگذاری انتخاب شده به منظور آزمون فرضیهها در دوره زمانی ابتدای سال 1390 تا پایان 1392، در جدول شماره 3-1 نمایش داده شدهاند.
همانطور که مشاهده میگردد صندوقها در سه گروه صندوقهای سرمایهگذاری در سهام در مقیاس کوچک، سرمایهگذاری در سهام در مقیاس بزرگ و صندوقهای سرمایهگذاری در اوراق بهادار با درآمد ثابت طبقهبندی شدهاند.
آیا نحوه مدیریت صندوق های سرمایه گذاری بر عملکرد آن ها تأثیر دارد؟ لذا از آنجایی که نحوه مدیریت را میتوان از تغییرپذیری واریانس استنباط کرد، چرا که واریانس (انحراف از میانگین) نشان میدهد که مدیران صندوقها پرتفوی را به خوبی انتخاب کردهاند یا خیر، لذا سؤال این پژوهش اینگونه مطرح میشود که آیا واریانس مازاد بازده صندوقهای سرمایهگذاری مشترک که نماد مدیریت فعال صندوق میباشد، بر عملکرد صندوقها اثرگذار است؟