4-5-6- خلاصه فصل
مطالب فصل چهارم در دو بخش توصیفی و استنباطی ارائه شده است. در بخش اول در ابتدا به کمک آزمون های F لیمر و هاسمن به انتخاب مدل و الگوی مناسب جهت برآورد متغیرهای پژوهش پرداختیم. نتایج آزمون های یاد شده حاکی از انتخاب روش های ترکیبی و تابلویی در نتیجه ادغام سری های زمانی و مقطعی داده های پژوهش بود. سپس از آزمونهای کولموگروف- اسمیرنف (KS) و تبدیل آماری باکس کاکس و لگاریتم قدر مطلق به آزمون نرمال بودن متغیرهای وابسته تحقیق پرداخته و در ادامه شاخص های توصیفی مانند حداقل، حداکثر، میانگین، انحراف معیار، چولگی و کشیدگی ارائه شده است. در بخش دوم، فرضیههای پژوهش با استفاده از آزمون t در سطح معنی داری 05/0 مورد آزمون قرار گرفت. در فرضیه دوم پژوهش، بر اساس اطلاعات ارائه شده در نمونه آماری، چون 28 مشاهده از تغییرات سود تقسیمی برابر صفر می باشند با حذف این 28 سطر از مشاهدات ما با 322 مشاهده از هر متغیر سر وکار خواهیم داشت، که نتایج آزمون دوباره آنها، حاکی از نرمال بودن مشاهدات باقی مانده می باشد. برای آزمون فرضیه های پژوهش نیز بر اساس روش توصیفی- همبستگی میان متغیرها، یک ترکیب خطی از متغیرهای اصلی و مداخله گر پژوهش که دارای توزیع نرمال هستند بدست آورده شده و در ادامه برای انجام آزمون فرضیههای پژوهش به منظور مشخص شدن تأثیر متغیرهای کنترل بر ارتباط بین متغیرهای مستقل و وابسته، با استفاده از روشهای معمول میزان ارتباط بین متغیرها مورد آزمون قرار گرفته و با در نظر گرفتن متغیرهای کنترل یک مدل رگرسیون خطی چندگانه برای سنجش ارتباط بین متغیرهای پژوهش ایجاد شده است. در نهایت چون احتمال آزمون t بین متغیرهای وابسته و مستقل پژوهش در فرضیه اول بیشتر از سطح معنیداری 5% میباشد لذا فرضیه اول پژوهش رد شد، اما با توجه به مقدار P-value میان متغیرهای وابسته و مستقل پژوهش در فرضیه دوم که کمتر از سطح معنی داری 05/0 شد، لذا فرضیه دوم پژوهش تایید شد.
1-4- اهداف تحقیق
پژوهش حاضر، در راستای احساس نیاز به غنی تر نمودن پژوهش های حسابداری در زمینه مدیریت سود و سیاست تقسیم سود در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران صورت گرفته است که شامل اهداف زیر می باشد:
الف) هدف کلی:
ارزیابی تأثیر دامنه فعالیت های مدیریت سود بر سیاست های تقسیم سود در میان شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران می باشد.
ب) اهداف ویژه:
ج) اهداف کاربردی: