پایان نامه ارشد حسابداری: رابطه بین بخشودگی جرایم مالیاتی و اقساط بلند مدت با روشهای فرار مالیاتی در نظام مالیات الکترونیکی

عنوان کامل پایان نامه :

 شناسایی روش های فرار مالیاتی در نظام مالیات الکترونیکی

19-2- سوابق تحقیقات

1-19-2-تحقیقات انجام شده در داخل کشور:

با توجه به اهمیت بحث مالیات­ها، در این باره در ایران تحقیقات زیادی صورت گرفته و پایان­نامه­های زیادی به رشته تحریر درآمده است که هر کدام از جنبه­های مختلف به بحث درباره مالیات­ها در ایران پرداخته اند. اما در مورد ضرایب مالیاتی و ارتباط آن با افشاء صورتهای مالی در ایران تحقیقی انجام نشده است.

1- امین احمد پور (1387)-در مقاله­ای تحت عنوان ” علل علی الراس شدن درآمد مشمول مالیات شرکت­های پیمانکاری” بیان می­کند که شرکت­ها به دلائل زیر تمایل دارند درآمد مشمول مالیات آنها به صورت علی­الراس تعیین گردد.

  • از هر صورت وضعیت تایید شده­ی این شرکتها 5% مالیات تکلیفی موضوع ماده­ی 104 قانون مالیاتهای مستقیم کسر می­گردد. با توجه به اینکه در موارد تشخیص علی­الراس به دلیل پایین بودن ضرایب مالیاتی معمولاً مالیات متعلقه را از مالیات مکسوره­ی صورت وضعیت­ها کمتر شده و موجب بستانکاری شرکت­های پیمانکاری می­شود
  • در مواردی که درآمد مشمول مالیات شرکت­های پیمانکاری از راه رسیدگی به دفاتر و اسناد و مدارک تسلیمی تعیین می­گردد، به دلیل اینکه برخی از هزینه­ها مستند نبوده یا فاقد فاکتورهای مورد قبول سازمان امور مالیاتی می­باشد اینگونه هزینه­ها برگشت داده­ می­شود و به سود ابرازی افزوده می­گردد.
  • در صورتی که درآمد مشمول مالیات شرکت­های پیمانکاری از راه رسیدگی به دفاتر و اسناد و مدارک تسلیمی تعیین گردد ، آن دسته از پرداخت­های مشمول مالیات تکلیفی موضوع ماده­ی 104 قانون مالیاتهای مستقیم که مالیات آنها به دلیل عدم آگاهی توسط شرکتهای پیمانکاری کسر نگردیده مشخص می­شوند. در این صورت مودی مکلف به پرداخت مالیاتهای یاد شده به همراه جرائم متعلقه می­گردد. لذا مالیاتی را که در اینصورت می­پردازند تقریباً برابر با مالیات علی­الراس خواهد بود.

از اینرو پیشنهاد می­کند ضرایب مالیاتی تا حدی افزایش یابند که در شرایط علی­الراس موجبات بستانکار شدن شرکت­های پیمانکاری را فراهم ننماید.

2-علی مقیمی­نیا ،(1387)- در مقاله­ای تحت عنوان “طراحی راهکاری مناسب جهت تعیین و محاسبه ضرایب مالیاتی بر مشاغل” بیان می­دارد: اجرای پژوهش میدانی جهت دستیابی به راه کاری برای ضرایب مالیاتی از چهار شغل طلافروشی ، داروخانه ،مهندسان مشاور و فعالیت پیمانکاری بیانگر این نکته است که تمایز میان سرمایه فیزیکی و سرمایه انسانی در مشاغل بسیار ظریف ، پیچیده و درعین حال ضروری است. زیرا در حال حاضر نرخ ­های مالیاتی ، بر درآمد شاغلان اخذ می­شود که با توجه به عدم اطلاع از هزینه­های سهم سرمایه­ها یا هزینه­های فیزیکی و انسانی چندان قابل توجیه نمی­باشد.

3- مریم علیجان زاده (1378)- در پایان­نامه خود تحت عنوان “نرخ بهینه مالیات در ایران” با محاسبه نرخ موثر مالیاتی برای مالیات بر درآمد، مالیات بر شرکت­ها و مالیات بر مشاغل به بیان نرخ بهینه مالیات در ایران پرداخته و نتیجه حاصل از بررسی ایشان این است که در ایران مالیات بر درآمد و مشاغل از منحنی لافر تبعیت می­کند ولی در مورد مالیات بر شرکت­ها تبعیت می­کند.

سوالات یا اهداف پایان نامه :

 1-4-1- اهداف اصلی تحقیق:

     تحقیق حاضر سعی بر آن دارد که یکی از جنبه های مهم برای بستر سازی وبهبود اجرای مالیات که همان آموزش مؤدیان مالیاتی و جلوگیری از فرارهای مالیاتی می باشد بپردازد.

آنچه این تحقیق به دنبال آن است شناسایی علمی وسیستماتیک روش های فرار مالیاتی در نظام مالیاتی است که باعث افزایش اثر بخشی وکارایی وسهولت اجرای مالیات می گردد.

1-4-2- اهداف فرعی تحقیق:

اهداف اختصاصی که این پژوهش آن است که روشهای فرار مالیاتی در نظام مالیات با شاخصه های ثبت معاملات در دفاتر ،عدم افشا به موقع عملیات مالی ،قوانین مقررات و معافیت ها ، اجرا و عدم اجرا سیستم  نظارت مالیاتی، توافقات در خود اظهاری و بخشودگی جرایم مالیاتی رابطه مثبت و معنی داری حاکم می باشد یا خیر.

برای دیدن جزئیات بیشتر ، خرید و دانلود آنی فایل متن کامل با فرمت ورد می توانید به لینک زیر مراجعه نمایید:

پایان نامه - تز - رشته حسابداری

لینک متن کامل پایان نامه رشته حسابداری با عنوان : شناسایی روش های فرار مالیاتی در نظام مالیات الکترونیکی با فرمت ورد

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.