5-1 مقدمه
در فرآیند هر تحقیق نتایج پژوهش اهمیت بسزایی دارد، چرا که نتیجه گیریهای تحقیق میتواند بنایی برای رفع مشکلات موجود و یا بهبود وضعیت موجود به سمت وضعیت مطلوب باشد. پس از آزمون فرضیههای مختلف، پذیرش یا عدم پذیرش یک فرضیه، صرفاً در حدود حوزه نمونه مورد بررسی و بر اساس روش تحقیق حاصل شده است. علاوه بر این، محقق در انجام تحقیق سطحی از خطا را برای تحقیق پذیرفته است که از درجه اهمیت بالایی برخوردار است. در چهار فصل گذشته کلیات موضوع پژوهش، مبانی نظری و پیشینه تحقیق، روشهای جمع آوری دادهها، روش شناسی پژوهش و همچنین تجزیه و تحلیل دادهها و آزمون فرضیهها تشریح شد. در این فصل خلاصه نتایج و نتایج کلی حاصل از تحقیق با ذکر دلایل بیان خواهد شد، سپس پیشنهاداتی بر اساس نتایج تحقیق ارائه میگردد. در پایان محدودیتها و تنگناهایی بیان خواهد شد که در انجام این تحقیق و تعمیم نتایج آن وجود داشته است.
5-2 ارزیابی و تشریح نتایج آزمون فرضیهها
با توجه به تجزیه و تحلیل ارائه شده در فصل چهارم که در خصوص هر فرضیه انجام گرفت، ابتدا به تفکیک نتایج هر فرضیه اشاره نموده و سپس به نتیجه حاصل از آزمون فرضیههای تحقیق پرداخته میشود.
5-2-3 بررسی فرضیه اصلی اول
«بین هموارسازی سود از طریق اقلام تعهدی اختیاری و عدم تقارن اطلاعاتی واحد تجاری در مرحله رشد رابطه وجود معناداری دارد.»
مطالعات انجام شده بر روی شرکتهای نمونه در بازه زمانی مورد نظر و تحلیلهای آماری که در فصل چهارم در جدول (4-11) بدست آمده است، ضریب همبستگی بین هموار سازی و عدم تقارن اطلاعاتی در مرحله رشد برابر با 107/0 میباشد بنابراین بین این دو متغیر همبستگی معناداری وجود ندارد. همین طور با توجه به نتایج فصل چهارم و نگاره (4-12)، بین هموار سازی و عدم تقارن اطلاعاتی در مرحله رشد رابطهی خطی معناداری وجود ندارد. نتایج تحقیق ابراهیمیان و همکاران (1389)، بین عدم تقارن اطلاعاتی و هزینههای اختیاری غیرعادی رابطه معنیداری مشاهده نشده است با یافته های این پژوهش مطابقت دارد، حجازی و قیطاسی (1390)، نشان میدهد که اقلام تعهدی اختیاری به عنوان معیار هموارسازی سود نسبت به اقلام تعهدی کل، توانایی بیشتری در توضیح عدم اطمینان اطلاعاتی واحد تجاری دارند.
5-2-2 بررسی فرضیه اصلی دوم
«بین هموارسازی سود از طریق اقلام تعهدی اختیاری و عدم تقارن اطلاعاتی واحد تجاری در مرحله بلوغ رابطه وجود معناداری دارد.»
با توجه به نتایج فصل چهارم و نگاره (4-13)، دیده میشود که، ضریب همبستگی بین دو متغیر هموار سازی و عدم تقارن اطلاعاتی در مرحله بلوغ شرکت مساوی 023/0 بوده، لذا همبستگی بین این دو متغیر تایید نمیگردد، و بین این دو متغیر همبستگی معناداری وجود ندارد. با توجه به مقدار t های محاسبه شده و نیز ضریب تعیین تعدیل شده در نگاره شماره (4-14)، بین هموار سازی و عدم تقارن اطلاعاتی در مرحله بلوغ رابطهی معناداری وجود ندارد. در نتیجه فرضیه حاضر مورد تایید قرار نمیگیرد. نتایج تحقیق عدیلی و همکاران (1392)، مبنی بر این که بین عدم تقارن اطلاعاتی با مدیریت سود رابطه مستقیم وجود دارد مطابقت ندارد،زیرا مقادیر آماره دوربین-واتسون درفاصله بین 5/1 تا5/2 قراردارد.