4-1 مقدمه
تجزیه و تحلیل دادهها فرایندی چند مرحلهای است که طی آن دادههایی که به طرق مختلف جمعآوری شدهاند؛ خلاصه، دستهبندی و در نهایت پردازش میشوند تا زمینه برقراری انواع تحلیلها و ارتباط بین دادهها به منظور آزمون فرضیهها فراهم آید. (خاکی، 1384، ص 305). در این فصل با استفاده از دادههای جمع آوری شده از نمونه آماری تحقیق که شامل 49 صندوق سرمایه گذاری مشترک در مقطع زمانی 1392 میباشد، فرضیههای تحقیق مورد آزمون قرار میگیرند. روش آزمون فرضیات در مطالعه حاضر روش رگرسیون مقطعی میباشد که با بهره گیری از نرم افزار Eviews انجام شده است. در ادامه ابتدا به منظور کسب شناخت بیشتر درباره جامعه آماری و متغیرهای مورد مطالعه، خلاصه ای از آمار توصیفی متغیرهای تحقیق ارائه می گردد. سپس بر اساس طبقه بندی صورت گرفته در خصوص فرضیه های تحقیق، به گزارش آزمون فرضیهها و تجزیه و تحلیل نتایج حاصل پرداخته می شود.
4-2 آمار توصیفی متغیرهای تحقیق
به طور کلی، روشهایی را که به وسیله آنها میتوان اطلاعات جمع آوری شده را پردازش کرده و خلاصه نمود، آمار توصیفی مینامند. این نوع آمار صرفاً به توصیف جامعه یا نمونه می پردازد و هدف از آن محاسبه پارامترهای جامعه یا نمونه تحقیق است (آذر و مؤمنی، 1389، ص 8). در بخش آمار توصیفی، تجزیه و تحلیل دادهها با استفاده از شاخصهای مرکزی همچون میانگین و شاخصهای پراکندگی انحراف معیار، چولگی و کشیدگی انجام پذیرفته است. خلاصه وضعیت آمار توصیفی مربوط به متغیرهای تحقیق در نگاره 4-1 ارائه شده است.
با توجه به نگاره 4-1، متوسط بازدهی سالانه صندوق های سرمایه گذاری طی سال برابر با 5/93 درصد بوده و گویای آن است که صندوق های سرمایه گذاری طی سال 92 به طور میانگین 5/93 بازدهی کسب کرده اند. کمترین و بیشترین میزان این متغیر نیز به ترتیب برابر با 74/27 درصد و 5/163درصد می باشد. بررسی چولگی و کشیدگی متغیر بازدهی سالانه صندوق ها حاکی از آن است که این متغیر از توزیع نرمال برخوردار می باشد[1] به طوری که چولگی آن (181/0) نزدیک به صفر بوده و کشیدگی آن (357/2) نزدیک به 3 است. همچنین میانگین تحصیلات مدیران صندوق های نمونه برابر با 2/2 بوده و حاکی از این است که اکثر مدیران دارای مدرک تحصیلات. فوق لیسانس می باشند. در نمودار 4-1 درصد فراوانی مدارک تحصیلی مدیران صندوق ها ارائه شده است.
با توجه به آمار توصیفی ارائه شده در نگاره 4-1، متوسط سابقه کاری صندوق های نمونه برابر با 8/1 بوده و گویای آن است که بیشتر مدیران صندوق های نمونه سابقه ای بین 5 تا 10 سال دارند. در نمودار 4-2 درصد فراوانی سوابق کاری مدیران صندوق ها نشان داده شده است.
همچنین بر اساس آمار توصیفی بدست آمده متوسط سن مدیران صندوق های سرمایه گذاری نمونه برابر با 79/30 سال بوده و کمترین و بیشترین آن به ترتیب برابر با 25 سال و 52 سال می باشد. علاوه بر این متوسط نمره ریسک پذیری مدیران صندوق های نمونه برابر با 48/8 بوده و با توجه به حداکثر میزان آن (12) نشان از گرایش مدیران صندوق های نمونه به پذیرش سطح نسبتا بالایی از ریسک دارد.
[1] برای نرمال بودن متغیر لازم است چولگی و کشیدگی توزیع فراوانی آن به ترتیب نزدیک با صفر و 3 باشد.