پایان نامه ارشد حسابداری: رابطه بین دوره تصدی حسابرس و ضریب واکنش سود در شرکت های پذیرفته شده در بورس

عنوان کامل پایان نامه :

رابطه بین کیفیت حسابرسی با ضریب واکنش سود در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران

قسمتی از متن پایان نامه :

2-10) مفاهیم سود در حسابداری

سود یکی از اقلام مهم و اصلی صورت­های مالی است که در نوشته­های مختلف کاربرد­های مختلف دارد؛ وهمیشه در تعریف آن بین الگوهای مختلف هیچگاه توافقی نبوده است. برای تعریف مفهوم”سود حسابداری” به دو مفهوم سود اقتصادی متکی بر مشاهدات دنیای واقعی می­توان اشاره نمود. این دو مفهوم­اقتصادی­عبارتند­از: تغییر در رفاه و حداکثر نمودن منافع تحت شرایط مشخص ساختاربازار،تقاضا برای محصول وقیمت تمام شده عوامل وارده.

این مفاهیم را هیأت تدوین استانداردهای  حسابداری مالی در بیانه اش با این عبارات به رسمیت شناخته است که:

سود جامع عبارت است ازتغییر در حقوق صاحبان سهام یا خالص دارائیهای یک واحد تجاری طی دوره می‌باشد و میزان موفقیت یا شکست عملیات یک فعالیت تجاری را تفاضل وجوه برگشتی با وجوه سرمایه‌گذاری شده نشان می‌دهد.(بیانه شماره1،هیات استانداردهای حسابداری مالی) در واقع با این عبارات است که قدم در سطح تفسیری سود می‌گذاریم. در این سطح، سود بهره مندی حاصل از بکارگیری سرمایه است ولی باید توجه داشت یک موسسه تجاری فقط برای هدف بهره مندی پا بر جا نیست. هدف واحد تجاری تامین جریان ثروت بنفع صاحبان آن است و در واقع باید گفت سود به مثابه جریانی ازاین ثروت است مازاد برآنچه که برای حفظ یک سرمایه پایدار وبا ثبات ضرورت دارد.

آدام اسمیت در میان اقتصاددانان نخستین کسی بود که سود را به مثابه مبلغی که می‌تواند بدون وارد کردن آسیبی بر سرمایه ثابت و در گردش، مصرف شود تعریف کرده است. این تعریف با اظهارات هیکس [1]تکمیل گردیده، و اظهار می­دارد: ” سودمبلغی است که شخص می‌تواند در طی یک دوره معین خرج و در پایان دوره وضعیت او به همان شکل باقی بماند. “مک نیل[2](1939) دربخشی پیرامون سود واقعی می­نویسد:

در حسابداری یک تعریف درست از سود وجود دارد وآن این است که سود افزایش در ثروت خالص و زیان، کاهش در ثروت خالص است. این تعریف اگرچه، تعریف یک اقتصاددان می­باشد اما مختصر، مفید، عینی­ و به صورت ریاضی هم قابل ارائه می­باشد و باید گفت این یک ایده آل دست نیافتنی نیست. اصولا در مورد محاسبه بهتر و دقیق تر سود چهار مکتب اندیشه وجود دارد:

مکتب کلاسیک­ها که ویژگی آن رعایت فرض واحد اندازه گیری به عنوان یک فرض بدیهی و رعایت اصل بهای تاریخی است و سود حسابداری را سود شرکت تعریف می کند.

مکتب نئوکلاسیک ها که ویژگی ان رعایت نکردن فرض واحد اندازه گیری به عنوان یک فرض بدیهی است و در روش مزبور به تغییر در سطح عمومی قیمت توجه و اصل بهای تاریخی رعایت می­شود.این مکتب سود شرکت را، سود حسابداری تعدیل شده بر مبنای سطح عمومی قیمت می­داند.

مکتب افراطی، از ویژگی آن این است که ارزش جاری را مبنای محاسبه و تعیین ارزش قرار می­دهد.این مکتب به دو شکل وجود دارد. در یک شکل صورت­های مالی مبتنی بر ارزش جاری را با توجه به تغییر در سطح عمومی قیمت تعدیل نمی­کند. از دیدگاه این مکتب سود شرکت همان سود بر مبنای ارزش جاری است. در شکل دوم از مکتب افراطی صورت­های مالی مبتنی بر ارزش جاری را با توجه به تغییر در سطح عمومی قیمت تعدیل می­نمایند. معمولا روش مزبور را حسابداری ارزش جاری تعدیل شده بر مبنای سطح عمومی قیمت می نامند، از دیدگاه این مکتب سود شرکت را برابر با سود جاری تعدیل شده. علاوه بر این، معمولا سود به عنوان مبنایی برای محاسبه مالیات، عاملی برای تدوین سیاست و پرداخت سود تقسیمی، راهنمایی برای سرمایه گذاری و تصمیم­گیری و عاملی برای پیش بینی به تصور در می­آید.

نخست، سود مبنایی برای محاسبه مالیات و توزیع مجدد ثروت بین افراد است. این نوع سود را سود مشمول مالیات می­نامند.

دوم، سود به عنوان راهنمایی مورد تصور است که براساس آن سیاست­های مربوط به سود تقسیمی و نگهداری سود تدوین می­شود. سود را به عنوان شاخصی از بیشترین مبلغی می­دانند که می­تواند به صورت تقسیمی، توزیع یا در شرکت دوباره سرمایه گذاری و یا برای برای گسترش دادن شرکت در سازمان نگهداری شود.

سوم، سود را از این دیدگاه مورد توجه قرار دادند که نوعی راهنمایی برای سرمایه گذاری و تصمیم­گیری می­باشد.

چهارم، سود را به عنوان یک ابزار یا وسیله پیش بینی کننده به تصور در می آورند که افراد را در امر پیش بینی سودها و رویدادهای اقتصادی آینده یاری می­دهد.

راه پنجم این است که سود را به عنوان معیاری از مباشرت مدیریت بر منابع شرکت و کارایی مدیریت در به انجام رساندن امور شرکت به تصور درآورد( بلکویی،1391،ص523).

[1].Hicks

[2].McNeil

سوالات یا اهداف پایان نامه :

1-5) اهداف تحقیق

هدف اصلی پژوهش حاضر بررسی ارتباط بین کیفیت حسابرسی و ضریب واکنش سود  می­باشد.

به صورت جزیی و به عنوان هدف فرعی اول بررسی مفهوم و اندازه­گیری  کیفیت حسابرسی  مورد توجه قرار می­گیرد.

در مرحله بعد و به عنوان هدف فرعی دوم، بررسی مفهوم و اندازه­گیری ضریب واکنش سود براساس مدل های موجود  مورد توجه خواهد بود.

برای دیدن جزئیات بیشتر ، خرید و دانلود آنی فایل متن کامل با فرمت ورد می توانید به لینک زیر مراجعه نمایید:

پایان نامه - تز - رشته حسابداری

لینک متن کامل پایان نامه رشته حسابداری با عنوان : رابطه بین کیفیت حسابرسی با ضریب واکنش سود در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار با فرمت ورد

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.