پایان نامه ارشد رابطه بین استقلال حسابرس و ضریب واکنش سود در شرکت های پذیرفته شده در بورس

عنوان کامل پایان نامه :

رابطه بین کیفیت حسابرسی با ضریب واکنش سود در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران

قسمتی از متن پایان نامه :

2-3-6) محصولات خدمات کیفیت حسابرسی

کیفیت حسابرسی مولد دو محصول موثر بر کیفیت صورت های مالی (یعنی اعتبار و کیفیت اطلاعات) می­باشد.

الف) اعتبار اطلاعات

اعتبار اطلاعات به توانایی حسابرس برای تحت تاثیر قرار دادن موقعیت استفاده کنندگان از اطلاعات صورت­های مالی مربوط می­شود. دی آنجلو کیفیت حسابرسی را با واژه اعتبار تعریف کرده است. او اظهار می­دارد که ذینفعان می­توانند از اندازه موسسه حسابرسی به عنوان جانشین حسن شهرت حسابرس استفاده نمایند. وی استدلال می کند که اگر به کارگیری صاحبکار خاص در میان صاحبکاران حسابرسی خاص یکسان است، آنگاه حسابرسان بزرگتر که تعداد صاحبکاران بیشتری دارند، در راستای تلاش برای حفظ هر صاحبکار انگیزه کمی برای قصور در افشا تحریف کشف شده دارند. نظریه رایج میان بانکداران و پذیره نویسان این است که حسابرسان دارای نام تجاری بر اعتبار صورت­های مالی می­افزایند. در مطالعات مرتبط با اولین عرضه عمومی سهام، اعتبار اطلاعات اغلب به عنوان توانایی حسابرس برای تحت تاثیر قراردادن ارزیابی قبلی عدم قطعیت ارزش موضوعات جدید تعریف شده است. فرض می­شود حسابرسان دارای نام تجاری سطح اطمینان اطلاعاتی بیشتری در باب موضوعات جدید ارائه می­نمایند. (حساس یگانه و قنبریان،1385،ص26).

ب) کیفیت اطلاعات

کیفیت اطلاعات در گرو این است که اطلاعات صورت­های مالی تا چه حد شرایط اقتصادی واقعی شرکت را منعکس می­کند. صورت های مالی حسابرسی شده به وسیله حسابرسان مستقل، وسیله بسیار مناسبی در انتقال اطلاعات قابل اتکاست. حسابرس مستقل، شایسته ترین شخص برای اظهارنظر درباره درستی تهیه و ارائه گزارش­های مالی واحد اقتصادی است. شایستگی حسابرس برای این دلیل است که وی حسابرسی را طبق استاندارد حسابرسی انجام می­دهد تا اطمینان یابد اقلام مندرج در صورت­های مالی­ مطابق با استانداردهای حسابداری تهیه شده است. بنابراین حسابرسی به ادعاهایی که توسط شخص دیگر در قالب صورت های مالی تهیه شده است، اعتبار می­بخشد و بدین وسیله قابلیت اتکای اطلاعات به کار رفته در تصمیمات اقتصادی را افزایش می­دهد (نیکخواه آزاد،1377،ص1).

برخی استدلال­های نظری که حسن شهرت حسابرس را به توانایی حسابرس ارتباط می­دهند، مفاهیم کیفیت اطلاعات را در برمی­گیرد. برای مثال بیتی[1] (1989) مدعی می­شود که اطلاعات افشا شده در گزارش­های حسابداری حسابرسی شده توسط موسساتی که سرمایه گذاری بیشتری در سرمایه اعتباری انجام داده اند با فرض ثابت بودن سایر شرایط دقیق تر می­باشد.

کریشنان[2] (2003) کیفیت اطلاعات را به صورت توانایی اطلاعات در پیش بینی سودآوری آینده تعریف می­کند. یافته­های او بیانگر این است که ذخایر احتیاطی موسسات دارای نام تجاری(6 ابرموسسه حسابداری) در مقایسه با ذخایر احتیاطی  گزارش شده  صاحبکاران موسسات فاقد نام تجاری پیش بینی کننده بهتری از سودآوری آینده و جریان­های نقدی آینده است. مفهوم مطالعه کریشنان این است که همزمان رابطه بین اجزای کیفیت حسابرسی و محصولاتش (اعتبار اطلاعات و کیفیت اطلاعات) را آزمون می­کند (حساس یگانه و قنبریان،1385،ص28). عرصه پژوهشی جدید در باب کیفیت حسابرسی، که با تصویب قوانین پس از فروپاشی شرکت­های بزرگ به وجود آمده است. روابط بین اندازه استقلال حسابرس، یعنی یکی از اجزای توانایی نظارت حسابرس، و تاثیر حسابرس بر مدیریت سود را بررسی می­نماید. قانون گذاران پیرامون این موضوع که در صورت افشای اعمال غیر قانونی صاحبکار، حسابرس ممکن است با ریسک از دست دادن حق الزحمه خدمات غیر حسابرسی روبرو شود و بنابراین تمایل کمتری برای افشا اعمال غیرقانونی انجام شده در صورت­های مالی دارند، اظهار نگرانی نموده اند. بنابراین قانون­گذاران استدلال می­کند که استقلال حسابرس از طریق وابستگی حسابرس به خدمات غیرحسابرسی در معرض خطر قرار گرفته است (کینی و همکارانش،2002،ص189). همچنین ممکن است شرایط خدمات غیرحسابرسی به طور واقعی بتواند کیفیت حسابرسی را از طریق ضوابط، توانایی نظارت حسابرس افزایش دهد. علاوه بر این مطالعات سیمونیچ [3](1984)، حاکی از این است هنگامی که یک موسسه حسابرسی خدمات غیرحسابرسی را به حسابرسی شونده ارائه نماید، در این حالت ورود دانش به­ شرکت صاحبکار، می­تواند مولد بهره­وری در حسابرسی باشد. موضوع ارائه خدمات غیرحسابرسی به صاحبکاران حسابرسی و اثرش برروی کیفیت حسابرسی می­تواند با انجام پژوهش­های دیگر آشکار گردد.

[1]. Beatty

[2].Krishnan

[3].simunic

سوالات یا اهداف پایان نامه :

1-5) اهداف تحقیق

هدف اصلی پژوهش حاضر بررسی ارتباط بین کیفیت حسابرسی و ضریب واکنش سود  می­باشد.

به صورت جزیی و به عنوان هدف فرعی اول بررسی مفهوم و اندازه­گیری  کیفیت حسابرسی  مورد توجه قرار می­گیرد.

در مرحله بعد و به عنوان هدف فرعی دوم، بررسی مفهوم و اندازه­گیری ضریب واکنش سود براساس مدل های موجود  مورد توجه خواهد بود.

برای دیدن جزئیات بیشتر ، خرید و دانلود آنی فایل متن کامل با فرمت ورد می توانید به لینک زیر مراجعه نمایید:

پایان نامه - تز - رشته حسابداری

لینک متن کامل پایان نامه رشته حسابداری با عنوان : رابطه بین کیفیت حسابرسی با ضریب واکنش سود در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار با فرمت ورد

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.