پایان نامه ارشد: رابطه بین تعداد شرکتهای فعال در یک صنعت و ریسک اعتباری در شرکت های بورس اوراق بهادار

عنوان کامل پایان نامه :

رابطه بین ساختارهای رقابتی در بازار و ریسک اعتباری در شرکت های بورس اوراق بهادار تهران

قسمتی از متن پایان نامه :

2-2-18- مدلهای مورد استفاده در امتیازدهی اعتباری

جهت امتیازدهی اعتباری احتیاج به یکسری معیارهاست تا توسط این معیارها اطلاعات غربالگری شوند، اطلاعات مربوطه جمع آوری شده و به عنوان ورودی به فرآیند پردازش (مدل) وارد می شوند.

هر چقدر معیارهای مورد استفاده قویتر و بهتر باشد و البته مدل مورد استفاده بهتر و دقیق تر باشد خروجی سیستم قوی تر بوده  و با واقعیت منطبق تر می باشد و طبق این خروجی است که می توان پیش بینی و تصمیم گیری درستی نسبت به اهلیت اعتباری متقاضی تسهیلات داشت.

سیستم های پویا مدام در حال بازخور گرفتن از نتایخ و اصلاح ساختار خویش هستند. بانک ها و دیگر مؤسسات اعتبار دهنده باید با توجه به محیط اقتصادی پیرامونشان و پیچیذگی فعالیت هایشان و دیگر مؤلفه ها به انتخاب معیار و مدل بپردازند. بنابراین مهمترین کار قبل از هر چیز، تشخیص شرایط برای بکارگیری بهترین مدل متناسب است تا میزان خطا به حداقل ممکن برسد

مدل های امتیازدهی به دو صورت کیفی و کمی مورد استفاده قرار می گیرد. تحلیل کیفی امتیازدهی اعتباری بستگی به توانایی و تجربه افراد مسؤل اعطای اعتبار دارد ولی در روش تحلیل کمی پیش بینب عدم بازپرداخت اصل و سود تسهیلات اعتباری، بستگی به تابع توزیع برآورد شده، توسط روش های کمی دارد. اکثر الگوهای کمی ریسک اعتباری چارچوب معنایی مشابهی دارد اما اختلافاتی که در اجرای این مدل ها وجود دارد ناشی از طریقه برآورد پارامتر اصلی از اطلاعات در دسترس می باشد.(احمدی زاده،1389)

تکنیک های گسترده ای در حوزه های آمار، ریاضی اقتصاد سنجی و پژوهش عملیاتی در بانک ها و موسسات اعتباری در زمینه امتیازدهی اعتباری مورد استفاده قرار می گیرد که به دو دسته کلی تقسیم می شوند:

الف)الگوی امتیازدهی اعتباری غیرپارامتریک:

  • برنامه ریزی خطی
  • طبقه بندی درختی(الگوریتم های تقسیم بندی باز گشتی)
  • الگوی نزدیک ترین همسایه
  • فرآیند تحلیل سلسله مراتبی
  • سیستم های خبره
  • الگوریتم ژنتیک

ب) الگوهای امتیازدهی اعتباری پارامتریک

– مدل احتمالی خطی

– شبکه های عصبی مصنوعی

– مدل تحلیل ممیزی

-مدل لاجیک – مدل پروبیت(کیس فرانس،2003)

سوالات یا اهداف پایان نامه :

1-4- اهداف تحقیق

در این تحقیق اهدافی با دیدگاه­های متفاوت بیان شده.

1-4-1- اهدف علمی تحقیق

هدف کلی این تحقیق بررسی رابطه بین ساختارهای رقابتی در بازار و ریسک اعتباری در بورس اوراق بهادار تهران می باشد. جهت دستیابی به این هدف کلی، آن را به اهداف جزئی ذیل تفکیک و در طول انجام تحقیق، این اهداف پیگیری می شود:

1- تبیین رابطه بین ساختارهای رقابتی در بازار و ریسک اعتباری.

1-1- تبیین رابطه بین قابلیت جانشینی کالاها و ریسک اعتباری.

1-2- تبیین رابطه بین اندازه بازار و ریسک اعتباری.

1-3- تبیین رابطه بین هزینه های ورود به بازار و ریسک اعتباری.

1-4- تبیین رابطه بین شدت تمرکز صنعت و ریسک اعتباری.

1-5- تبیین رابطه بین تعداد شرکتهای فعال در یک صنعت و ریسک اعتباری.

1-4-2- اهدف کاربردی تحقیق

اولین کاربرد هر تحقیق جنبه نظری و توسعه رشته مورد تحقیق می باشد که زمینه لازم را برای توسعه تئوری های آن رشته و حرکت به سمت سیستم های سازگارتر و کاراتر را مهیا می سازد اما نتایج این تحقیق با توجه به هدف کلی آن می تواند برای گروههای زیر مفید واقع شود:

– تحلیل گران مالی: نتایج این تحقیق میتواند جهت تحلیل شرکت هایی که دارای سطوح مختلف از رقابت در بازار محصول هستند، مفید واقع شود.

– سرمایه گذاران و سازمان بورس اوراق بهادار: ریسک اعتباری هم برای مدیران شرکت ها و هم برای سرمایه گذاران حائز اهمیت خاصی است. بنابراین اخذ بهترین سیاست در مورد سرمایه گذاری در شرکت هایی که دارای ریسک اعتباری بالایی هستند، حائز اهمیت است.

– بانک ها و اعتبار دهندگان: نتایج این تحقیق میتواند جهت تحلیل شرکت هایی که دارای سطوح مختلف از رقابت در بازار محصول هستند، مفید واقع شود. زیرا بانک ها و اعتبار دهندگان می توانند از نتایج این تحقیق برای اعطای وام به بنگاهای اقتصادی استفاده نمایند.

برای دیدن جزئیات بیشتر ، خرید و دانلود آنی فایل متن کامل با فرمت ورد می توانید به لینک زیر مراجعه نمایید:

پایان نامه - تز - رشته حسابداری

لینک متن کامل پایان نامه رشته حسابداری با عنوان : رابطه بین ساختارهای رقابتی در بازار و ریسک اعتباری در شرکت های بورس اوراق بهادار تهران با فرمت ورد

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.