پایان نامه ارشد ارتبط بین قابلیت جانشینی کالاها و ریسک اعتباری در شرکت های بورس اوراق بهادار

عنوان کامل پایان نامه :

رابطه بین ساختارهای رقابتی در بازار و ریسک اعتباری در شرکت های بورس اوراق بهادار تهران

قسمتی از متن پایان نامه :

5-2- تحلیل و تفسیر نتایج آزمون فرضیه ها

با توجه به اینکه ادعا شده بود بین ساختارهای رقابتی در بازار و ریسک اعتباری در بورس اوراق بهادار تهران، رابطه وجود دارد بر همین اساس ابتدا رابطه بین ساختارهای رقابت در بازار و ریسک اعتباری در مرحله دوم قابلیت جانشینی کالاها و ریسک اعتباری در مرحله سوم رابطه بین اندازه بازار و ریسک اعتباری در مرحله چهارم رابطه بین هزینه های ورود به بازار و ریسک اعتباری در مرحله پنجم شدت تمرکز صنعت و ریسک اعتباری در نهایت رابطه بین تعداد شرکتهای فعال در یک صنعت و ریسک اعتباری با استفاده از مدل های رگرسیونی لجستیک ارائه شد. در ادامه آزمون هر فرضیه به طور جداگانه با دخالت متغیرهای کنترلی به شرح زیر ارائه می شود:

5-2-1- تحلیل و تفسیر نتایج فرضیه اصلی اول

با توجه به اینکه ادعا شده بود «بین ساختارهای رقابتی در بازار و ریسک اعتباری رابطه وجود دارد» نتایج حاصل از آزمون رگرسیون لجستیک، رابطه بین ساختارهای رقابتی در بازار و ریسک اعتباری را تایید می کند. تحلیل ها نشان می دهد، که بین ساختارهای رقابتی در بازار و ریسک اعتباری رابطه منفی و معناداری وجود دارد. به طوری که به ازای یک واحد تغییر در ساختارهای رقابتی در بازار، 243/4- واحد تغییر در ریسک اعتباری ایجاد می شود. نتایج و یافته های این فرضیه با نتایج تحقیق هوانگ و لی (2013) مطابقت داشته.

5-2-1-1- تحلیل و تفسیر نتایج فرضیه فرعی اول  

با توجه به اینکه ادعا شده بود «بین قابلیت جانشینی کالاها و ریسک اعتباری رابطه وجود دارد» نتایج حاصل از آزمون رگرسیون لجستیک، رابطه بین قابلیت جانشینی کالاها و ریسک اعتباری را تایید می کند. تحلیل ها نشان می دهد، که بین قابلیت جانشینی کالاها و ریسک اعتباری رابطه مثبت و معناداری وجود دارد. به طوری که به ازای یک واحد تغییر در قابلیت جانشینی کالاها، 627/0 واحد تغییر در ریسک اعتباری ایجاد می شود. نتایج و یافته های این فرضیه با نتایج تحقیق هوانگ و لی (2013) مطابقت داشته.

5-2-1-2- تحلیل و تفسیر نتایج فرضیه فرعی دوم   

با توجه به اینکه ادعا شده بود «بین اندازه بازار و ریسک اعتباری رابطه وجود دارد» نتایج حاصل از آزمون رگرسیون لجستیک، رابطه بین اندازه بازار و ریسک اعتباری را تایید می کند. تحلیل ها نشان می دهد، که بین اندازه بازار و ریسک اعتباری رابطه منفی و معناداری وجود دارد. به طوری که به ازای یک واحد تغییر در اندازه بازار، 337/0- واحد تغییر در ریسک اعتباری ایجاد می شود. نتایج و یافته های این فرضیه با نتایج تحقیق هوانگ و لی (2013) مطابقت داشته.

5-2-1-3- تحلیل و تفسیر نتایج فرضیه فرعی سوم   

با توجه به اینکه ادعا شده بود «بین هزینه های ورود به بازار و ریسک اعتباری رابطه وجود دارد» نتایج حاصل از آزمون رگرسیون لجستیک، رابطه بین هزینه های ورود به بازار و ریسک اعتباری را تایید می کند. تحلیل ها نشان می دهد، که بین هزینه های ورود به بازار و ریسک اعتباری رابطه مثبت و معناداری وجود دارد. به طوری که به ازای یک واحد تغییر در هزینه های ورود به بازار، 371/2 واحد تغییر در ریسک اعتباری ایجاد می شود. نتایج و یافته های این فرضیه با نتایج تحقیق هوانگ و لی (2013) مطابقت داشته.

5-2-1-4- تحلیل و تفسیر نتایج فرضیه فرعی چهارم  

با توجه به اینکه ادعا شده بود «بین شدت تمرکز صنعت و ریسک اعتباری رابطه وجود دارد» نتایج حاصل از آزمون رگرسیون لجستیک، رابطه بین شدت تمرکز صنعت و ریسک اعتباری را تایید می کند. تحلیل ها نشان می دهد، که بین شدت تمرکز صنعت و ریسک اعتباری رابطه مثبت و معناداری وجود دارد. به طوری که به ازای یک واحد تغییر در شدت تمرکز صنعت، 323/1 واحد تغییر در ریسک اعتباری ایجاد می شود. نتایج و یافته های این فرضیه با نتایج تحقیق هوانگ و لی (2013) مطابقت داشته.

5-2-1-5- تحلیل و تفسیر نتایج فرضیه فرعی پنجم   

با توجه به اینکه ادعا شده بود «بین تعداد شرکتهای فعال در یک صنعت و ریسک اعتباری رابطه وجود دارد» نتایج حاصل از آزمون رگرسیون لجستیک، رابطه بین تعداد شرکتهای فعال در یک صنعت و ریسک اعتباری را تایید می کند. تحلیل ها نشان می دهد، که بین تعداد شرکتهای فعال در یک صنعت و ریسک اعتباری رابطه منفی و معناداری وجود دارد. به طوری که به ازای یک واحد تغییر در تعداد شرکتهای فعال در یک صنعت، 564/0 واحد تغییر در ریسک اعتباری ایجاد می شود. نتایج و یافته های این فرضیه با نتایج تحقیق هوانگ و لی (2013) مطابقت داشته.

سوالات یا اهداف پایان نامه :

1-4- اهداف تحقیق

در این تحقیق اهدافی با دیدگاه­های متفاوت بیان شده.

1-4-1- اهدف علمی تحقیق

هدف کلی این تحقیق بررسی رابطه بین ساختارهای رقابتی در بازار و ریسک اعتباری در بورس اوراق بهادار تهران می باشد. جهت دستیابی به این هدف کلی، آن را به اهداف جزئی ذیل تفکیک و در طول انجام تحقیق، این اهداف پیگیری می شود:

1- تبیین رابطه بین ساختارهای رقابتی در بازار و ریسک اعتباری.

1-1- تبیین رابطه بین قابلیت جانشینی کالاها و ریسک اعتباری.

1-2- تبیین رابطه بین اندازه بازار و ریسک اعتباری.

1-3- تبیین رابطه بین هزینه های ورود به بازار و ریسک اعتباری.

1-4- تبیین رابطه بین شدت تمرکز صنعت و ریسک اعتباری.

1-5- تبیین رابطه بین تعداد شرکتهای فعال در یک صنعت و ریسک اعتباری.

1-4-2- اهدف کاربردی تحقیق

اولین کاربرد هر تحقیق جنبه نظری و توسعه رشته مورد تحقیق می باشد که زمینه لازم را برای توسعه تئوری های آن رشته و حرکت به سمت سیستم های سازگارتر و کاراتر را مهیا می سازد اما نتایج این تحقیق با توجه به هدف کلی آن می تواند برای گروههای زیر مفید واقع شود:

– تحلیل گران مالی: نتایج این تحقیق میتواند جهت تحلیل شرکت هایی که دارای سطوح مختلف از رقابت در بازار محصول هستند، مفید واقع شود.

– سرمایه گذاران و سازمان بورس اوراق بهادار: ریسک اعتباری هم برای مدیران شرکت ها و هم برای سرمایه گذاران حائز اهمیت خاصی است. بنابراین اخذ بهترین سیاست در مورد سرمایه گذاری در شرکت هایی که دارای ریسک اعتباری بالایی هستند، حائز اهمیت است.

– بانک ها و اعتبار دهندگان: نتایج این تحقیق میتواند جهت تحلیل شرکت هایی که دارای سطوح مختلف از رقابت در بازار محصول هستند، مفید واقع شود. زیرا بانک ها و اعتبار دهندگان می توانند از نتایج این تحقیق برای اعطای وام به بنگاهای اقتصادی استفاده نمایند.

برای دیدن جزئیات بیشتر ، خرید و دانلود آنی فایل متن کامل با فرمت ورد می توانید به لینک زیر مراجعه نمایید:

پایان نامه - تز - رشته حسابداری

لینک متن کامل پایان نامه رشته حسابداری با عنوان : رابطه بین ساختارهای رقابتی در بازار و ریسک اعتباری در شرکت های بورس اوراق بهادار تهران با فرمت ورد

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.