دانلود پایان نامه ارشد: ارتبط بین قابلیت جانشینی کالاها و ریسک اعتباری در شرکت های بورس اوراق بهادار

عنوان کامل پایان نامه :

رابطه بین ساختارهای رقابتی در بازار و ریسک اعتباری در شرکت های بورس اوراق بهادار تهران

قسمتی از متن پایان نامه :

5-3- بحث و نتیجه گیری کلی

هدف اصلی این تحقیق بررسی رابطه بین ساختارهای رقابتی در بازار و ریسک اعتباری در بورس اوراق بهادار تهران است. با توجه به مبانی نظری تحقیق نتایج تحقیق حاکی از این است که به طور کلی بین ساختارهای رقابتی در بازار و ریسک اعتباری رابطه منفی و معنادار وجود دارد و بین اندازه بازار و تعداد شرکتهای فعال در یک صنعت با ریسک اعتباری رابطه منفی و معنادار و بین قابلیت جانشینی کالاها، هزینه های ورود به بازار و شدت تمرکز صنعت با ریسک اعتباری رابطه مثبت و معنادار وجود دارد.

در مورد تحلیل نتایج فرضیات تحقیق می توان گفت که رقابت در بازار محصول تاثیر قابل توجهی در سرمایه گذاری بنگاه ها و تصمیم گیری های عملیاتی دارد و به لحاظ نظری نشان دهنده حد بالا و پایین سرمایه گذاری در بنگاه اقتصادی است. همچنین با توجه به اینکه محاسبه ریسک اعتباری یکی از ابزارهای در دست اعتبار دهندگان (بانک ها) می باشد و بانک ها از آن برای تصمیم گیری در مورد ارائه اعتبار استفاده می کنند. بر همین اساس در اینجا شواهدی فراهم می شود که بانک ها بطور عقلانی به محاسبه ساختار رقابت در بازار صنعت برای ارائه اعتبار به شرکت ها بپردازند. اما در صورتیکه در واحد اقتصادی ساختار رقابت در بازار صنعت تضعیف شود این مورد پیامدهای نامطلوبی از قبیل کاهش کارایی بازار، افزایش هزینه­های معاملاتی، ضعف بازار، نقد شوندگی پایین و بطور کلی، کاهش سود حاصل از معاملات در بازارهای سرمایه، در پی خواهد داشت. بر همین اساس در بازاری که حاشیه سود واحد های اقتصادی به دلیل ساختار ضعیف رقابت در بازار صنعت در حال کاهش باشد بر همین اساس مدل های ریسک اعتباری با پیش بینی زیان های عدم بازپرداخت وام ها، ریسک اعتباری واحد اقتصادی را افزایش می دهند. اما در مورد تحلیل دیگر متغیرهای ساختار رقابتی در بازار محصول می توان گفت با توجه به اینکه اندازه بازار نشان دهنده سهم بازار واحد اقتصادی است بر همین اساس با افزایش سهم بازار واحد اقتصادی حاشیه سود مساعدی را بنگاه اخذ می کند و این مهم منجر به کاهش ریسک اعتباری می شود. همچنین هنگامی که تعداد شرکت های فعال در یک صنعت بالا باشد رقابت شرکت مورد نظر بیشتر رویت می گردد و منجر به کاهش ریسک اعتباری می شود. در ادامه در مورد قابلیت جانشینی کالاها، هزینه های ورود به بازار و شدت تمرکز صنعت نیز می توان گفت که این شاخص ها در    شرکت های بورس احتمالا منجر به کاهش رقابت در بازار محصول برای واحد اقتصادی شده اند و در نهایت باعث افزایش ریسک اعتباری می شوند.

5-4- نتایج جانبی حاصل از تحقیق 

با توجه به نتایج جانبی حاصل از رگرسیون های تحقیق میتوان گفت که از متغیرهای کنترلی وارد شده در رگرسیون اندازه شرکت با ریسک اعتباری دارای رابطه مثبت و معنادار است، سودآوری و نقدینگی با ریسک اعتباری دارای رابطه منفی و معنی داری است که نتایج آن به شرح جداول فصل چهار می باشد.

همچنین با توجه به نتایج آزمون همبستگی پیرسون می توان گفت که مطابق با جدول (4-3) و فرضیات تدوین شده در سطح اطمینان 99% بین شاخص های رقابت در بازار و قابلیت جانشینی محصولات رابطه معنی داری وجود دارد، این رابطه به اندازه 4/31% درصد دارای رابطه منفی می باشد. در سطح اطمینان 99% بین شاخص های رقابت در بازار و هزینه های ورود به بازار رابطه معنی داری وجود دارد، این رابطه به اندازه 4/56% درصد دارای رابطه منفی می باشد. در سطح اطمینان 99% بین شاخص های رقابت در بازار و شدت تمرکز صنعت رابطه معنی داری وجود دارد، این رابطه به اندازه 2/67% درصد دارای رابطه منفی می باشد. در سطح اطمینان 95% بین شاخص های رقابت در بازار و تعداد شرکتهای فعال در صنعت رابطه معنی داری وجود دارد، این رابطه به اندازه 2/80% درصد دارای رابطه مثبت می باشد. در سطح اطمینان 99% بین شاخص های رقابت در بازار و اندازه بازار رابطه معنی داری وجود دارد، این رابطه به اندازه 7/71% درصد دارای رابطه مثبت می باشد. در سطح اطمینان 99% بین شاخص های رقابت در بازار و سودآوری رابطه معنی داری وجود دارد، این رابطه به اندازه 5/13% درصد دارای رابطه منفی می باشد. در سطح اطمینان 99% بین شاخص های رقابت در بازار و نقدینگی رابطه معنی داری وجود دارد، این رابطه به اندازه 6/10% درصد دارای رابطه منفی می باشد.

سوالات یا اهداف پایان نامه :

1-4- اهداف تحقیق

در این تحقیق اهدافی با دیدگاه­های متفاوت بیان شده.

1-4-1- اهدف علمی تحقیق

هدف کلی این تحقیق بررسی رابطه بین ساختارهای رقابتی در بازار و ریسک اعتباری در بورس اوراق بهادار تهران می باشد. جهت دستیابی به این هدف کلی، آن را به اهداف جزئی ذیل تفکیک و در طول انجام تحقیق، این اهداف پیگیری می شود:

1- تبیین رابطه بین ساختارهای رقابتی در بازار و ریسک اعتباری.

1-1- تبیین رابطه بین قابلیت جانشینی کالاها و ریسک اعتباری.

1-2- تبیین رابطه بین اندازه بازار و ریسک اعتباری.

1-3- تبیین رابطه بین هزینه های ورود به بازار و ریسک اعتباری.

1-4- تبیین رابطه بین شدت تمرکز صنعت و ریسک اعتباری.

1-5- تبیین رابطه بین تعداد شرکتهای فعال در یک صنعت و ریسک اعتباری.

1-4-2- اهدف کاربردی تحقیق

اولین کاربرد هر تحقیق جنبه نظری و توسعه رشته مورد تحقیق می باشد که زمینه لازم را برای توسعه تئوری های آن رشته و حرکت به سمت سیستم های سازگارتر و کاراتر را مهیا می سازد اما نتایج این تحقیق با توجه به هدف کلی آن می تواند برای گروههای زیر مفید واقع شود:

– تحلیل گران مالی: نتایج این تحقیق میتواند جهت تحلیل شرکت هایی که دارای سطوح مختلف از رقابت در بازار محصول هستند، مفید واقع شود.

– سرمایه گذاران و سازمان بورس اوراق بهادار: ریسک اعتباری هم برای مدیران شرکت ها و هم برای سرمایه گذاران حائز اهمیت خاصی است. بنابراین اخذ بهترین سیاست در مورد سرمایه گذاری در شرکت هایی که دارای ریسک اعتباری بالایی هستند، حائز اهمیت است.

– بانک ها و اعتبار دهندگان: نتایج این تحقیق میتواند جهت تحلیل شرکت هایی که دارای سطوح مختلف از رقابت در بازار محصول هستند، مفید واقع شود. زیرا بانک ها و اعتبار دهندگان می توانند از نتایج این تحقیق برای اعطای وام به بنگاهای اقتصادی استفاده نمایند.

برای دیدن جزئیات بیشتر ، خرید و دانلود آنی فایل متن کامل با فرمت ورد می توانید به لینک زیر مراجعه نمایید:

پایان نامه - تز - رشته حسابداری

لینک متن کامل پایان نامه رشته حسابداری با عنوان : رابطه بین ساختارهای رقابتی در بازار و ریسک اعتباری در شرکت های بورس اوراق بهادار تهران با فرمت ورد

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.